Hírek

Adó 1% felajánlása
2021. márc. 21., 08:03

Kedves Szülők, Kedves Sportolók, Barátaink, Támogatóink!

Az egyesületünk működéséhez szükséges anyagi források előteremtése évről évre egyre nehezebb feladat. A támogatás egyik formája, hogy a személyi jövedelemadó (szja) 1%-t felajánlhatjátok az egyesület számára is.

Kérjük, éljetek a lehetőséggel, és segítsétek munkánkat, hogy a jövőben is fenn tudjuk tartani, és biztosítani tudjuk mindenki számára a kedvező sportolási lehetőséget!

Akinek van ügyfélkapuja, könnyedén, pár perc alatt megteheti a nyilatkozatot az alábbi módon:

1) Belépés az eszja.nav.gov.hu oldalon

2) Azonosítás az elérhető lehetőségek egyikével

3) Az 1+1%-os nyilatkozat kiválasztása

4) Döntés és nyilatkozat a személyes adatok (név és cím) támogatott szervezettel való megosztásáról (nem kötelező!)

5) Kedvezményezett szervezet kikeresése és kiválasztása (Józsefvárosi Kosárlabda Club, 2096 Üröm, Cinege utca 9. Adószám: 18166837-1-13)

6) Az egyházak számára felajánlható 1%-os nyilatkozat kitöltése (nem kötelező) után a nyilatkozat beküldése a “tovabb a beadáshoz” gombra kattintva

Köszönjük, hogy segítitek munkánkat!

Hobbi kosárlabda Józsefvárosban
2020. aug. 15., 09:12

Szeptembertől egyesületünk teszt jelleggel, heti rendszerességgel indít hobbi kosárlabda alkalmakat. Ezen eseményekre előzetes jelentkezés szükséges, melyet a Decathlon által üzemeltetett Sportoljma.hu oldalon keresztül lehet megtenni. A résztvevők száma korlátozott, így csak a fent említett felületen regisztráltak és előzetesen bejlentkezettek számára tudjuk biztosítani a részvételt.

Az események időpontja és a helyszín, valamint a részvétellel kapcsolatos részletes feltételekért keressétek a Józsefvárosi Hobbi Kosarasok sportközösséget a Sportoljma.hu oldalon!


Várunk mindenkit szeretettel! Bízunk benne, hogy sikeres lesz a kezdeményezés, és ezáltal nem csak az igazolt sportolóink számára tudunk rendszeres mozgás lehetőséget biztosítani, hanem nagyobb tömegekhez is eljuttathatjuk a sportolás örömét a kosárlabda által.

A járvány helyzetre tekintettel az események kezdete előtt lázmérést végzünk (érintés mentes hőmérővel). Kérünk mindenkit, hogy lázasan, betegen, NE jöjjön, maradjon otthon, gyógyuljon meg, és egészségesen csatlakozzon újra sportközösségünkhöz. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Az egyesület a programváltoztatás jogát fenntartja! Változás esetén a lehető leghamarabb jelezzük ezt a sportközösség oldalán.

Visszatér a kosárlabda a Szentkirályi utcába
2020. aug. 13., 17:50

A mai napon aláírtuk a terembérleti szerződést a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel, aminek köszönhetően – a Ludovika arénában jelenleg csökkenő lehetőségeink pótlásaként,– csapataink egy része a Szentkirályi utcában készülhet, és versenyezhet.

A Szentkirályi utca 26. szám alatti, második emeleti terem annak idején a Budapesti Spartacus SE bázisa volt, a teremben még Magyar Kupa döntőt is játszottak korábban, igaz, akkor még sokkal kisebb néző közönség előtt, mint a mai profi mérkőzéseken az megszokott.

A 2020/21-es szezonban terveink szerint az utánpótlásunk mellett Női Felnőtt csapatunk is itt készülhet, versenyezhet majd. A terem kiválóan megközelíthető tömegközlekedéssel, hiszen három metró (M2,M3,M4), valamint számos villamos és busz járat megállója is megtalálható a közelben.


Köszönjük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem segítségét, hogy csapataink továbbra is megfelelő körülmények között készülhetnek.


Kosarazz Velünk!
2020. aug. 10., 17:05

Egyesületünk nagy szeretettel várja, mind a kezdő, mind pedig a már tapasztalattal rendelkező fiatalokat utánpótlás csapataiba!

Az alábbi korosztályok indítását tervezzük a 2020/21-es szezonban:

 • Kosárpalánta (Általános Isk. 4. osztályosokig)
 • U11 Kenguru (20010-11-es születésűek)
 • U12 Gyermek (2009-es születésűek)
 • U14 Serdülő (2007-08-as születésűek)
 • U16 Kadett (2005-06-os születésűek)

Egyesületünk az U14-U16-os korosztályokban heti három edzéssel, míg a fiatalabbaknál heti 2-2 edzéssel készül a mérkőzésekre, versenyekre, így sportolóinknak a kosárlabda mellett is marad szabadideje kikapcsolódásra, szórakozásra is, és nem utolsó sorban a tanulásra is.


Az U14-U16-os csapataink belvárosi, tömegközlekedéssel (3 féle metró, számos busz és villamos közelében) is könnyen megközelíthető helyen tartja majd edzéseit, míg a kisebbek számára igyekszünk a saját iskoláikban tartani a foglalkozásokat, hogy ne kelljene utazniuk. De, ha olyan iskolába jársz, ahol még nincs foglalkozásunk, akkor is keress minket bátran, biztosan tudunk Neked is lehetőséget biztosítani, hogy kipróbálhasd a kosárlabda játékot!


Érdeklődni Farkas Ádám utánpótlás vezetőnél tudtok a +3630/746-8507-es telefonszámon, vagy az adam.farkas@jkc.hu e-mail címen.

Hétvégi összefoglaló
2020. febr. 3., 23:47

Felnőtt férfi csapatunk két nap alatt kétszer is pályára lépett a múlt héten. Csütörtökön a Budapesti Regionális bajnokságban játszott csapatunk, ahol a Kőbánya Oldboys volt az ellenfelünk és 65-94 arányban legyőztük a hazaiakat, ezzel őrizve első helyünket a tabellán. 

 Másnap, pénteken már az NB II-ben egy igazi rangadó várt a csapatra, a HOnvéd NKE cspata ellen.  A mérkőzést a Ludovika Arénában játszottuk, bár vendég cspatként, hiszen ellenfelünknek is ez a hazai pályája. Sajnos ezúttal nem sikerült győzelmet aratni a csapatunknak, 77-52 most a Honvédosok bizonyultak jobbnak, így előre léptek a második helyre a tabellán,de nekünk sincs okunk szégyenkezni, hiszen továbbra is dobogós helyen állunk a tabellán 12-3 as győzelem-vereség mutatóval.

Női csapatunk szintén rangadót játszott még január 28-án, a Budapest Bajnokság/B csoportjában, a harmadik helyezett BEAC Bics csapata ellen. Csapatunk 75-53-ra nyert, így a dobogó második fokán állnak a lányok jelenleg, 11 nyert és mindössze két elvesztett mérkőzéssel.


Utánpótlásunkban ezúttal az U14-esek voltak érdekeltek, akik javarészt a korosztálynál egy évvel fiatalabbakból állnak, illetve a serdülő korúak között is többen még csak idén kezdték a kosárlabdát. A srácok a MALÉV vendégeként léptek pályára, és nyugodtan mondhatjuk, nem vallottak szégyent, szépen küzdve, harcoltak a minél jobb eredményért, azonban ellenfelünk győzelme sajnos így sem lehetett kérdés. Az utolsó négy perc védekezése mindenképpen kiemelendő, hiszen ebben az időszakban mindössze egyetlen kosarat kaptunk, pedig ellenfelünk mindent megtett  a 100 pont elérése érdekében. Ha egész meccsen tudnánk ilyen harcosan, koncentráltan küzdeni, akkor még kellemes meglepetéseket is szerezhetünk a folytatásban. 

Valamennyi csapatunknak gratulálunk, Hajrá Józsefváros!

Megvan az első Kenguru győzelem
2020. jan. 25., 15:57

Kenguru csapatunk már az első mérkőzésen is közel állt az első siker megszerzéséhez, azonban a végén sajnos a BLF-es srácok “kiénekelték a sajtot a szánkból” és szoros mérkőzésen végül két ponttal ők bizonyultak jobbnak.

A második mérkőzést az Újpest ellen ugyan nem kezdtük jól, mindössze két pontot szereztünk. A második negyedtől azonban ellentmondást nem tűrő sebességre kapcsoltunk és már a félidőre a magunk javára fordítottuk az eredményt, a második félidőben pedig már végig uraltuk a játékot. A 70 dobott pont pedig igazán impozáns ebben a korosztályban.

Öröm volt látni, hogy a különböző csoportjainkból érkező gyerekek valamennyien hatalmasat fejlődtek az utolsó mérkőzések óta! Csak így tovább, Hajrá Józsefváros!

Józsefvárosi KC - BLF/Bolhák 35-37 (14-5,8-12,9-13,4-7)

Újpest MT/B - Józsefvárosi KC 23-70 (11-2,6-32,6-12,0-24)

A dobogó második fokán a bajnokság felénél...
2020. jan. 21., 11:22

Csapatunk tegnap este lépett pályára a Pilis Basket csapata ellen, ezzel 14 mérkőzés után, mindössze két verességgel és 12 győzelemmel a bajnokság második helyén áll csapatunk az eddig 100%-os Pénzügyőr csapata mögött.
Győzelem a Hepp Kupában...
2019. okt. 7., 22:22

NB II-es csapatunk továbbra is 100%-os a szezonban. A mai napon került sor a Hepp Kupa első mérkőzésére, ahol a Bravos csapata volt az ellenfél. Csapatunk valamennyi negyedet megnyerve vette az akadályt, és végül 18 pontos Józsefváros győzelmmel zárult a mérkőzés.

Asztalszemélyzeti képzések a Budapesti és a Pest Megyei Szövetségek szervezésében
2019. okt. 7., 13:33

Szeretnéd tudni mit "hadonásznak" a "sporik" meccs közben? Szeretnéd tudni, miért mutogatnak a középen lévő asztalnál ücsörgőknek? Lehet, hogy nem is csak úgy ücsörögnek az asztalnál? Esetleg szeretnéd megérteni, hogy mi minden szerepel azon a bonyolult papíron, amiben állítólag mindig a pontos eredmény van (igen, még akkor is amikor az eredményjelző mást mutat)? Esetleg szeretnél nekünk segíteni a mérkőzéseken?

Kiváló lehetőség arra, hogy elsajátítsátok a jegyzőkönyvvezetés és az időmérés fortélyait!

A Budapesti Kosárlabda Szövetség képzése:

A Pest Megyei Kosárlabda Szövetség képzése:

Sikeres kezdés a felnőtteknél...
2019. okt. 7., 10:18

A múlt héten megkezdték a bajnoki szereplést felnőtt csapatink.
NB II-es csapatunk a Honvéd NKE csapatát fogadta, és győzelemmel kezdte a szezont.

A Budapesti Kiemelet Regionális Bajnokságban is elkezdődött a bajnokság, az első mérkőzésen a Kőbánya Oldboys ellen nyert csapatunk, míg a Budapesti Női/B csoportban csapatunk a BEAC Senior ellen nyert 76-60-ra. Kun Attila, női csapatunk edzője így értékelt: "végülis sima győzelem 76-60. végig vezetve biztosan nyertünk. Gratulálok a lányoknak. Kicsit a végét el lazáztuk, utolsó negyedet ők nyerték, de annyival vezettünk, hogy belefért. "

Gratulálunk mindegyik csapatunknak az eredméynekhez, így Józsefváros 100%-os mérleggel kezdte a szezont, hamarosan utánpótlás csapataink számára is rajtolnak a bajnokságok, reméljük sok hasonlóan sikeres és örömteli hétvége áll még ellőttünk.

Kezdés az előkészítő csoportokban...
2019. szept. 6., 14:44

Előkészítő csoportjainkban is beindul az élet szeptember második hetében az alábbiak szerint:

 • Vajda Péter Ének-Zenei Általános és Sportiskola
  • Első edzés: 2019. szeptember 09. Hétfő
   • Hétfőn: 15:00-16:30
   • Szerdán: 16:30-18:00
   • Edző Molnár Dávid
 • Losonci téri Általános Iskola
  • Első edzés: 2019. szeptember 10. Kedd
   • Kedden: 16:00-17:00
   • Csütörtökön: 17:00-18:00
   • Edző: Takács Máté
 • Molnár Ferenc Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
  • Első edzés: 2019. szeptember 09. Hétfő
   • Hétfőn: 16:00-17:30
   • Pénteken: 16:00-17:30
   • Edző: Kaluha-Guti Alexandra
 • Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium
  • Első edzés: 2019. szeptember 11. Szerda
   • Hétfőn: 17:00-18:30
   • Szerdán: 17:00-18:30
   • Edző: Majoros Dániel

Akik nem a fenti iskolákba járnak, de szívesen csatlakoznának csapatunkhoz, kipróbálnák a kosárlabda játék szépségeit, további lehetőségekről Farkas Ádám utánpótlás vezetőnél érdeklődhetnek a +36/30-746-8/507-es telefonszámon, vagy az adam.farkas@jkc.hu email címen.

Ismét Streetballt szervezünk
2019. szept. 5., 18:26

Ingyenes streetballunkra ezúttal Szeptember 7-én kerül sor. Várunk mindenkit szeretettel.

A következő korosztályokban tudtok majd idén versenyezni:

2008-ban és utána született Fiúk és Lányok vegyesen

2005-ben és utána született Fiúk
2005-ben és utána született Lányok

2002-ben és utána született Fiúk
2002-ben és utána született Lányok

Felnőtt Női
Felnőtt Férfi

Vegyes (egy fő női és egy fő férfi játékosnak mindig pályán kell lennie)

Gyertek minél többen!

A nevezés az alábbi linken elérhető:
https://forms.gle/2yTiUoTLn76SRreq9