Hírek

Változások az edzői csapatban, NB II-es csapatunk is megkezdte a felkészülést
2022. aug. 24., 21:37


A mai napon NB II-es csapatunk is megkezdte a felkészülést az új szezonra. A csapatban jelentős változások történtek a nyáron. Játékos fronton jelentős bővülés történt, hiszen a BEAC-ból egy teljes csapatnyi játékos érkezett hozzánk. A jelentős létszám növekedés miatt, azért, hogy mindenki kellő játéklehetőséget kaphasson, egyesületünk újra indít második felnőtt csapatot is, akik a mai döntés értelmében a Budapesti Kiemelte Regionális Bajnokságban fognak szerepelni, hogy az átjárhatóság megmaradjon a két csapat között.


Felnőtt csapatunknál nem csak a játékos létszám bővült, de az edző személyében is változás történt. Az új szezonban Tóth Károly veszi át a csapat irányítását, aki mind játékosként, mind edzőként jelentős kosárlabda múlttal rendelkezik.

Farkas Ádám a továbbiakban a Serdülő, Kadett és a Junior csapatok felkészülését irányítja, miután Répási Richárd egy fantasztikus lehetőséget kapott a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiától. Ricsi bácsinak gratulálunk ehhez a kiváló lehetőséghez, és nagyon sok sikert kívánunk neki!


Majoros Dániel - egyik legkitartóbb, legrégebbi edzőnk - továbbra is az Alsóerdősori iskola tanulóit készíti fel a kosárlabda versenyekre a Kenguru és Gyermek korosztályokban.


Takács Máté várhatóan továbbra is a Losoncis gyermekek edzéseit vezeti majd és készíti fel őket a korosztályos versenyekre.


Bíró Gergellyel jelenleg folytatjuk az egyeztetéseket, hogy bővült tanári munkája mellett tudja-e továbbra is vállalni valamelyik nyolcadik kerületi iskolában a legkisebbek kosárlabda edzéseit. Bízunk benne, hogy sikerül mindenki számára megfelelő megoldást találnunk és továbbra is csapatunk tagja lesz.


Utánpótlás edzői csapatunkba is érkezik új edző, elsőként Nádai Péter csatlakozik utánpótlás edzői csapatunkhoz, aki az elmúlt szezonban a Parthus SE-nél dolgozott edzőként. Péter két előkészítő csoport felkészítését fogja végezni, a Molnár Ferenc Általános Iskolában, ahol Takács Gergő sajnos nem tudta vállalni a következő szezonban a felkészítést egyéb kosárlabda elfoglaltság miatt, köszönjük az elmúlt évi munkáját, és sok sikert kívánunk neki. Ezentúl Péter fogja edzeni a Belvárosi Előkészítő csoportunkat is, akiknek az edzés helyszíne sajnos várhatóan változni fog, a Szentkirály utcai épület téli bezárása és várható felújítása miatt. A pontos helyszínen és időponton jelenleg is dolgozunk.


Végül, de természetesen nem utolsó sorban Női csapatunk is természetesen indulni foga a Budapest Bajnokságban, ahol nincs változás, továbbra is Kun Attila irányítja majd a lányok edzéseit.


A távozóknak köszönjük, hogy velünk voltak az elmúlt években és erősítették csapatunkat, az érkezőket pedig köszöntjük csapatunkban, és bízunk benne, hogy számtalan közös sikerben lesz részünk a hamarosan induló új szezonban.


Hajrá Józsefváros!A 2022/23-as szezon adminisztratív előkészítése javában zajlik
2022. júl. 15., 09:48


Egyesületünk vezetői júliusban sem pihennek, hiszen ebben az időszakban esedékes csapataink jelentős részének a nevezése, melyeket a mai napon a nevezési díjak befizetésével együtt be is küldtünk a szövetségnek.

A felnőtt csapatok közül az NB II-es bajnokság nevezése, valamint az utánpótlás csapatok közül a Junior (U18), Kadett (U16) és a Serdülő (U14) csapatok nevezése volt esedékes. 

A fenti csapatok nevezésének beküldése mellett folyamatban van további csapataink nevezésének előkészítése is, így a Budapest Bajnokságban szereplő női csapatunké, valamint a Gyermek (U12), Kenguru (U11) és a Kosárpalánta (Alsó tagozatosok) csapatoké, valamint a 2022/23-as évadban újra indítani fogunk második számú felnőtt férfi csapatot is a Budapest Bajnokságban.


Mérkőzések már az új év első hetében…
2022. jan. 2., 19:33

A karácsonyi pihenés után gyorsan vissza kell zökkenjenek csapataink a dolgos hétköznapokba, hiszen több csapatunk is pályára lép már az új év első hetében.

Elsőként NB II-es csapatunk lép pályára, kivételesen a Szentkirályi utcában játszanak a srácok hazai mérkőzést. Január 5-én, szerdán a MAFC Martos lesz az ellenfelünk, akik mindössze egyetlen egyszer kaptak ki idáig az idei szezonban, a lista vezető Budafoktól. Minden bizonnyal kemény mérkőzés vár a srácokra, bízunk benne, hogy sikerül meglepetést okozni.


Szombaton pedig junior csapatunk utazik Szigetszentmiklósra, ahol a BKG Akadémia korosztályos csapata ellen játszunk majd. Ez sem lesz könnyű mérkőzés, annyi biztos, de a srácok mindent megtesznek majd a győzelemért, ebben biztosak lehetünk.


Terveink szerint mindkét mérkőzést élőben közvetítjük majd YouTube csatornánkon.


Hajrá Józsefváros 2022-ben is!


Hobbi Kosár Változás!
2021. dec. 13., 08:27

Szervezési okok miatt az e heti Hobbi Kosár ELMARAD. A következő alkalomra várhatóan január 12-én szerdán kerül majd sor, melyre a szokásos módon a sportoljma.hu oldalon tudtok majd regisztrálni.


Ezúton kívánunk minden Hobbi Kosaras barátunknak nagyon kellemes ünnepeket!

Izgalmas mérkőzések még az ünnepek előtt
2021. dec. 10., 23:36

Közelednek az ünnepek, de még nem kapcsolunk pihenő üzemmódba, hiszen számos izgalmas mérkőzés vár még csapatainkra az év vége előtt.


A hétvégén kadett csapatunk kezdi majd a mérkőzések sorát, vasárnap 15:30-kor a Csepel ellen lépnek pályára a srácok. A csepeliek évek óta minden korosztályban kőkemény, szívós csapatot alkotnak, így biztos, hogy kemény mérkőzésre számíthatunk, fel kell kössük a gatyánkat. Bízunk benne, hogy a józsefvárosi srácok is a már megszokott keményen küzdő hozzáállásukkal érkeznek majd, és akkor egy izgalmas, nagy sebességű mérkőzésre van kilátás.


Rögtön a kadettek után érkeznek is a juniorok a Szentkirályi utcai terembe, 17:30-tól az ő ellenfelük a szintén erősnek ígérkező TFSE lesz. Ők eddig nem sok mérkőzést játszottak, így sok információnk nincs róluk. Egy biztos, nem lesz sétagalopp ez a mérkőzés sem.


Hétfőn este, szintén a Szentkirályi utcában, női csapatunk fogadja az ELTE BEAC csapatát, 19:30-tól. Bízunk benne, hogy a hölgyek továbbra is megőrzik veretlenségüket, és ezzel erősítik majd első helyüket a tabellán. 


Jövő hét pénteken pedig NB II-és csapatunkra vár rangadó. Ők a BKG Príma csapata ellen lépnek majd pályára idegenben. Ellenfelünktől mindössze egyetlen helyezés választ el a tabellán jelenleg, így rendkívül izgalmas összecsapásra van kilátás a CamuGo csarnokban.Ha a fenti izgalmak nem lennének elegek Karácsony előtt, akkor az ünnepek előtti utolsó hétvégére még egy izgalmas torna, a Kenguru Kupa aktuális fordulója maradt. Ebben a korosztályban idén elősször lépnek majd pályára a józsefvárosi fiatalok, akik között számos újonc is pályára léphet majd. Nagyon sok siket és örömet kívánunk nekik.


Az utolsó hét mérkőzéseit - terveink szerint - mind közvetíteni fogjuk YouTube csatornánkon, igy akár otthonról is élőben követhetitek. Ajd az eseményeket.


Hajrá József áros!

Hobbi kosár
2021. nov. 28., 21:02

A héten ismét lesz hobbi kosár lehetőség. Ezúttal azonban - kivételesen - csütörtökön 19;30-21:00-ig. Jelentkezni a szokásos módon a https://sportoljma.hu/esemenyek/hobbi-kosar-EaB5R6LEGww2 oldalon keresztül leht.

Novemberi Hobbi Kosár VÁLTOZÁS!
2021. okt. 29., 10:05

Kedves Hobbi Kosarasok!


November első két hetében a Hobbi Kosár ELMARAD a terem foglaltsága miatt. Előreláthatólag november harmadik hetétől a szokásos rendben folytatjuk a sorozatot. Kérünk mindenkit, hogy figyeljétek Sportoljma.hu oldalon a Józsefvárosi Hobbi Kosarasok Közössége oldalát, hiszen továbbra is ott fogjuk meghirdetni az időpontokat!


Köszönjük megértéseteket!


Adó 1% felajánlások
2021. szept. 22., 16:20

A 2020. évi személyi jövedelm adó bevallások során a Nemzeti Adó és Vámhivatal értesítése alapján 166 767 Ft-ot ajánlottak fel magánszemélyek egyesületünk támogatására.

A felajánlott összeget a NAV egyesületünk számlájára már át is utalta. A támogatást teljes egészében az egyesület alaptevékéenységére, csapataink működtetésére fordítjuk.


Köszönjük a támogatást mindenkinek!


Teljes gőzzel beindult a munka utánpótlás csapatainkban
2021. szept. 17., 12:03

Nagy lendülettel indult meg a munka egyesületünk utánpótlás csapataiban, melynek köszönhetően már most jelentős bővülést értünk el az előző évekhez képest.


Partner iskoláinkban az iskolák tanulói számára valamennyi helyszínen beindult a kosárlabda oktatás. Az alábbi iskolákban helyben biztosítjuk a kosárlabda képzést a 2010-ben és utána szüetettek számára:

 • Vajda Péter Ének-Zenei Sport- és Általános Iskola
  • Hétfőn 15:00-16:30
  • Kedden 16:30-18:00
  • Edző: Molnár Dávid


 • Losonci téri Általános Iskola


  • Alsósok:
   • Hétfőn és Kedden: 15:30-16:30
   • Edző: Bíró Gergely
  • 5.-6. osztályosok:
   • Kedden: 16:30-18:00
   • Csütörtökön: 16:00-17:30
   • Edző: Takács Máté


 • Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola


  • Hétfőn és Szerdán: 16:15-17:45
  • Edző: Takács Máté


 • Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium


  • Hétfőn és Szerdán: 17:00-18:30


Egy új helyszínen is elindítottuk a kosárlabda képzést a legifjabbak számára, mégpedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tornatermében, a Budapest, VIII. Szentkirályi utca 26-ban. Ahova szeretettel várunk minden 2010-ben vagy utána született gyermeket (fiúkat és lányokat), iskolától függetlenül.

 • Hétfőn és Szerdán 18:00-19:30
 • Edző: Farkas Ádám


Kosarazzatok Velünk!

Újra indul Hobbi Kosár programunk
2021. aug. 28., 14:06

2021 szeptember 1-től újraindul Hobbi Kosár programunk, változatlan helyszínen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tornatermében.

Az eseményekre továbbra is a Decathlon SportoljMa.hu oldalán, a Józsefvárosi Hobbi Kosarasok sportközösséget keresve tudtok jelentkezni. Maximum létszám 15 fő/alkalom.


Az esemény kifejezetten a hobbi kosárlabdáról szól, rövid egyéni bemelegítés után a minél több, izgalmas, jó hangulatú játék a lényeg, szabadidő sportként.


Várunk mindenkit, aki jó hangulatban szeretne egy jót kosarazni!

Időpontok és jelentkezés itt: SportoljMa.hu Józsefvárosi Hobbi Kosarasok

Hobbi kosárlabda Józsefvárosban
2020. aug. 15., 09:12

Szeptembertől egyesületünk teszt jelleggel, heti rendszerességgel indít hobbi kosárlabda alkalmakat. Ezen eseményekre előzetes jelentkezés szükséges, melyet a Decathlon által üzemeltetett Sportoljma.hu oldalon keresztül lehet megtenni. A résztvevők száma korlátozott, így csak a fent említett felületen regisztráltak és előzetesen bejlentkezettek számára tudjuk biztosítani a részvételt.

Az események időpontja és a helyszín, valamint a részvétellel kapcsolatos részletes feltételekért keressétek a Józsefvárosi Hobbi Kosarasok sportközösséget a Sportoljma.hu oldalon!


Várunk mindenkit szeretettel! Bízunk benne, hogy sikeres lesz a kezdeményezés, és ezáltal nem csak az igazolt sportolóink számára tudunk rendszeres mozgás lehetőséget biztosítani, hanem nagyobb tömegekhez is eljuttathatjuk a sportolás örömét a kosárlabda által.

A járvány helyzetre tekintettel az események kezdete előtt lázmérést végzünk (érintés mentes hőmérővel). Kérünk mindenkit, hogy lázasan, betegen, NE jöjjön, maradjon otthon, gyógyuljon meg, és egészségesen csatlakozzon újra sportközösségünkhöz. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Az egyesület a programváltoztatás jogát fenntartja! Változás esetén a lehető leghamarabb jelezzük ezt a sportközösség oldalán.

Visszatér a kosárlabda a Szentkirályi utcába
2020. aug. 13., 17:50

A mai napon aláírtuk a terembérleti szerződést a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel, aminek köszönhetően – a Ludovika arénában jelenleg csökkenő lehetőségeink pótlásaként,– csapataink egy része a Szentkirályi utcában készülhet, és versenyezhet.

A Szentkirályi utca 26. szám alatti, második emeleti terem annak idején a Budapesti Spartacus SE bázisa volt, a teremben még Magyar Kupa döntőt is játszottak korábban, igaz, akkor még sokkal kisebb néző közönség előtt, mint a mai profi mérkőzéseken az megszokott.

A 2020/21-es szezonban terveink szerint az utánpótlásunk mellett Női Felnőtt csapatunk is itt készülhet, versenyezhet majd. A terem kiválóan megközelíthető tömegközlekedéssel, hiszen három metró (M2,M3,M4), valamint számos villamos és busz járat megállója is megtalálható a közelben.


Köszönjük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem segítségét, hogy csapataink továbbra is megfelelő körülmények között készülhetnek.


Kosarazz Velünk!
2020. aug. 10., 17:05

Egyesületünk nagy szeretettel várja, mind a kezdő, mind pedig a már tapasztalattal rendelkező fiatalokat utánpótlás csapataiba!

Az alábbi korosztályok indítását tervezzük a 2020/21-es szezonban:

 • Kosárpalánta (Általános Isk. 4. osztályosokig)
 • U11 Kenguru (20010-11-es születésűek)
 • U12 Gyermek (2009-es születésűek)
 • U14 Serdülő (2007-08-as születésűek)
 • U16 Kadett (2005-06-os születésűek)

Egyesületünk az U14-U16-os korosztályokban heti három edzéssel, míg a fiatalabbaknál heti 2-2 edzéssel készül a mérkőzésekre, versenyekre, így sportolóinknak a kosárlabda mellett is marad szabadideje kikapcsolódásra, szórakozásra is, és nem utolsó sorban a tanulásra is.


Az U14-U16-os csapataink belvárosi, tömegközlekedéssel (3 féle metró, számos busz és villamos közelében) is könnyen megközelíthető helyen tartja majd edzéseit, míg a kisebbek számára igyekszünk a saját iskoláikban tartani a foglalkozásokat, hogy ne kelljene utazniuk. De, ha olyan iskolába jársz, ahol még nincs foglalkozásunk, akkor is keress minket bátran, biztosan tudunk Neked is lehetőséget biztosítani, hogy kipróbálhasd a kosárlabda játékot!


Érdeklődni Farkas Ádám utánpótlás vezetőnél tudtok a +3630/746-8507-es telefonszámon, vagy az adam.farkas@jkc.hu e-mail címen.

Hétvégi összefoglaló
2020. febr. 3., 23:47

Felnőtt férfi csapatunk két nap alatt kétszer is pályára lépett a múlt héten. Csütörtökön a Budapesti Regionális bajnokságban játszott csapatunk, ahol a Kőbánya Oldboys volt az ellenfelünk és 65-94 arányban legyőztük a hazaiakat, ezzel őrizve első helyünket a tabellán. 

 Másnap, pénteken már az NB II-ben egy igazi rangadó várt a csapatra, a HOnvéd NKE cspata ellen.  A mérkőzést a Ludovika Arénában játszottuk, bár vendég cspatként, hiszen ellenfelünknek is ez a hazai pályája. Sajnos ezúttal nem sikerült győzelmet aratni a csapatunknak, 77-52 most a Honvédosok bizonyultak jobbnak, így előre léptek a második helyre a tabellán,de nekünk sincs okunk szégyenkezni, hiszen továbbra is dobogós helyen állunk a tabellán 12-3 as győzelem-vereség mutatóval.

Női csapatunk szintén rangadót játszott még január 28-án, a Budapest Bajnokság/B csoportjában, a harmadik helyezett BEAC Bics csapata ellen. Csapatunk 75-53-ra nyert, így a dobogó második fokán állnak a lányok jelenleg, 11 nyert és mindössze két elvesztett mérkőzéssel.


Utánpótlásunkban ezúttal az U14-esek voltak érdekeltek, akik javarészt a korosztálynál egy évvel fiatalabbakból állnak, illetve a serdülő korúak között is többen még csak idén kezdték a kosárlabdát. A srácok a MALÉV vendégeként léptek pályára, és nyugodtan mondhatjuk, nem vallottak szégyent, szépen küzdve, harcoltak a minél jobb eredményért, azonban ellenfelünk győzelme sajnos így sem lehetett kérdés. Az utolsó négy perc védekezése mindenképpen kiemelendő, hiszen ebben az időszakban mindössze egyetlen kosarat kaptunk, pedig ellenfelünk mindent megtett  a 100 pont elérése érdekében. Ha egész meccsen tudnánk ilyen harcosan, koncentráltan küzdeni, akkor még kellemes meglepetéseket is szerezhetünk a folytatásban. 

Valamennyi csapatunknak gratulálunk, Hajrá Józsefváros!

Megvan az első Kenguru győzelem
2020. jan. 25., 15:57

Kenguru csapatunk már az első mérkőzésen is közel állt az első siker megszerzéséhez, azonban a végén sajnos a BLF-es srácok “kiénekelték a sajtot a szánkból” és szoros mérkőzésen végül két ponttal ők bizonyultak jobbnak.

A második mérkőzést az Újpest ellen ugyan nem kezdtük jól, mindössze két pontot szereztünk. A második negyedtől azonban ellentmondást nem tűrő sebességre kapcsoltunk és már a félidőre a magunk javára fordítottuk az eredményt, a második félidőben pedig már végig uraltuk a játékot. A 70 dobott pont pedig igazán impozáns ebben a korosztályban.

Öröm volt látni, hogy a különböző csoportjainkból érkező gyerekek valamennyien hatalmasat fejlődtek az utolsó mérkőzések óta! Csak így tovább, Hajrá Józsefváros!

Józsefvárosi KC - BLF/Bolhák 35-37 (14-5,8-12,9-13,4-7)

Újpest MT/B - Józsefvárosi KC 23-70 (11-2,6-32,6-12,0-24)

A dobogó második fokán a bajnokság felénél...
2020. jan. 21., 11:22

Csapatunk tegnap este lépett pályára a Pilis Basket csapata ellen, ezzel 14 mérkőzés után, mindössze két verességgel és 12 győzelemmel a bajnokság második helyén áll csapatunk az eddig 100%-os Pénzügyőr csapata mögött.
Győzelem a Hepp Kupában...
2019. okt. 7., 22:22

NB II-es csapatunk továbbra is 100%-os a szezonban. A mai napon került sor a Hepp Kupa első mérkőzésére, ahol a Bravos csapata volt az ellenfél. Csapatunk valamennyi negyedet megnyerve vette az akadályt, és végül 18 pontos Józsefváros győzelmmel zárult a mérkőzés.

Sikeres kezdés a felnőtteknél...
2019. okt. 7., 10:18

A múlt héten megkezdték a bajnoki szereplést felnőtt csapatink.
NB II-es csapatunk a Honvéd NKE csapatát fogadta, és győzelemmel kezdte a szezont.

A Budapesti Kiemelet Regionális Bajnokságban is elkezdődött a bajnokság, az első mérkőzésen a Kőbánya Oldboys ellen nyert csapatunk, míg a Budapesti Női/B csoportban csapatunk a BEAC Senior ellen nyert 76-60-ra. Kun Attila, női csapatunk edzője így értékelt: "végülis sima győzelem 76-60. végig vezetve biztosan nyertünk. Gratulálok a lányoknak. Kicsit a végét el lazáztuk, utolsó negyedet ők nyerték, de annyival vezettünk, hogy belefért. "

Gratulálunk mindegyik csapatunknak az eredméynekhez, így Józsefváros 100%-os mérleggel kezdte a szezont, hamarosan utánpótlás csapataink számára is rajtolnak a bajnokságok, reméljük sok hasonlóan sikeres és örömteli hétvége áll még ellőttünk.