Egyesületi hírek

Hétvégi összefoglaló

2020. febr. 3., 23:47

Felnőtt férfi csapatunk két nap alatt kétszer is pályára lépett a múlt héten. Csütörtökön a Budapesti Regionális bajnokságban játszott csapatunk, ahol a Kőbánya Oldboys volt az ellenfelünk és 65-94 arányban legyőztük a hazaiakat, ezzel őrizve első helyünket a tabellán. 

 Másnap, pénteken már az NB II-ben egy igazi rangadó várt a csapatra, a HOnvéd NKE cspata ellen.  A mérkőzést a Ludovika Arénában játszottuk, bár vendég cspatként, hiszen ellenfelünknek is ez a hazai pályája. Sajnos ezúttal nem sikerült győzelmet aratni a csapatunknak, 77-52 most a Honvédosok bizonyultak jobbnak, így előre léptek a második helyre a tabellán,de nekünk sincs okunk szégyenkezni, hiszen továbbra is dobogós helyen állunk a tabellán 12-3 as győzelem-vereség mutatóval.

Női csapatunk szintén rangadót játszott még január 28-án, a Budapest Bajnokság/B csoportjában, a harmadik helyezett BEAC Bics csapata ellen. Csapatunk 75-53-ra nyert, így a dobogó második fokán állnak a lányok jelenleg, 11 nyert és mindössze két elvesztett mérkőzéssel.


Utánpótlásunkban ezúttal az U14-esek voltak érdekeltek, akik javarészt a korosztálynál egy évvel fiatalabbakból állnak, illetve a serdülő korúak között is többen még csak idén kezdték a kosárlabdát. A srácok a MALÉV vendégeként léptek pályára, és nyugodtan mondhatjuk, nem vallottak szégyent, szépen küzdve, harcoltak a minél jobb eredményért, azonban ellenfelünk győzelme sajnos így sem lehetett kérdés. Az utolsó négy perc védekezése mindenképpen kiemelendő, hiszen ebben az időszakban mindössze egyetlen kosarat kaptunk, pedig ellenfelünk mindent megtett  a 100 pont elérése érdekében. Ha egész meccsen tudnánk ilyen harcosan, koncentráltan küzdeni, akkor még kellemes meglepetéseket is szerezhetünk a folytatásban. 

Valamennyi csapatunknak gratulálunk, Hajrá Józsefváros!