NB II

Az utolsó percig nyitot küzdelem végén elmaradt a megleptés...

2022. máj. 12., 10:10

NB II-es csapatunk a dobogó harmadik fokára pályázó BKG Veresegyház csapatát fogadta szerda este a Ludovika Arénában. A mérkőzés egy tíz perces késéssel kezdődött, az előttünk zajló Honvéd - Jászberény, az "A" csoportba jutásért folytatott mérkőzés miatt, melyet a Honvéd nyert nagy küzdelemben.

A két mérkőzés közötti rövid időre való tekintettel center pályán játszhattuk a mérkőzés, aminek csodálatos hangulata mindannyiunkat magával ragadott, és rendkívül elszántan melegített csapatunk. Petrucsik Bence második perces kosarával indult a pontgyártás, a csapatok sokáig fej-fej mellett haladtak, már az első félidőben hét hárompontost dobtak a csapatok, a nyolcadik percben siekrült meglépnünk 8 ponttal, azonban a negyed vége előtt ellenfelünk még két duplával és egy hármassal is betalált így egy pontra zárkóztak fel az első negyed végére.

A második játékrészben továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyedik percben a játékvezetők technikai hibát ítéltek Bencsik Norbi ellen, aki egy elmaradtnak vélt fault ítélet miatt elégedlenkedett. A büntetőt ugyan kihagyta ellenfelün, de a negyedik perc végén így is 32-32-t mutatott az eredményjelző, Ekkor egy magasabb fokozatra kapcsolva két perc alatt ismét sikerült megugranunk és nyolc pontos előnyre szert tennünk. Sajnos nem sikerült tovább növelnünk az előnyt a negyedben, és ellenfelünk a maradék percekben a maga javára tudta fordítani az eredményt, így egy pontos vendég vezetéssel érkeztünk a szünetre.

A harmadik negyed ismét kiegyenlített játékot hozott, többször vissza is tudtuk venni a vezetést, a negyed végén ismét döntetlenre álltak a csapatok. Az utolsó játékrészben 4-5 percig továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, kiélezett küzdelem folyt a pályán, felpaprikázott hangulatban, ami nem könnyítette meg a játékvezetők dolgát sem. A hatodik pec elején még három pont volt csupán a hátrányunk, amit egy - érzésünk szerint - pályáról kilépett hármassal növelni tudott az ellenfél, majd Répási Richárd ötödik hibája után még egy technikait is kapott. A mérkőzés ezen szakaszában sajnos többször éreztük úgy, hogy elmaradtak ítéletek, melyek inkább minket súlytottak.  Így ellenefelünk meg tudott lépni és tíz pontos előnyre tett szert egyetlen perc alatt. Egy időkérést követően ugyan megpróbálkoztunk letámadni ellenfelünket, apránként közelebb is tudtunk kerülni hozzájuk, de sajnos a kiegyenlítésre és fordításra már nem maradt elég időnk. 

Összességében nem lehetünk elégedetlenek, kiváló eredményt értünk el egy - papíron - nálunk erősebbnek tartott csapat ellen, aki a dobogóra is pályázik, a hiányérzet mégis bennünk van, hiszen benne volt a mérkőzésben a bravúr lehetősége is. Talnunk kell a hibáinkból, elsősorban a technikaik számát fontos, hogy lehetőség szerint nullára csökkentsük. A mérkőzésen összesen 7 technikait osztottak ki a játékvezetők, ebből négyet mi kaptunk. Pontszerzésben Petrucsik Bence (30/6) és Koncz Péter (21/6) jártak az élen, a többiek ezúttal 10 pont alatt maradtak. A 83 dobott pont és a 7 darab három pontos mindenképp elismerésre méltó, a büntetők tekintetében azonban a 14/22-es mutató nem túl erős sajnos.

Büszkék vagyun a csapatra, fantasztikusan nagyot küzdöttek a srácok mindannyian! Szeretnénk kiemelni azt is, hogy a mérkőzésen közel 7 perces játék lehetőséget kapott a kadett korú Szlobodnik Gergő is, aki többek között remek lepattanóval, és pontos gólpasszal is meghálálta a bizalmat. Célunk, hogy a jövőben egyre több, az utánpótlás csapatainkból érkező fiatalnak tudunk majd lehetőséget adni az NB II-ben is.


Eredmény:

Józsefvárosi KC - BKG Veresegyház

2022. május 11. Szerda 20:40 - Ludovika Aréna

jv.: Czupi Márton, Szőts Dávid István


83-90 (21-20, 24-26, 21-20, 17-24)


Józsefvárosi pontszerzők:

Petrucsik Bence (30/6), Koncz Péter (21/6), Bencsik Norbert (9), Biczók Gergely (6/6), Reszeli Soós Gábor (6), Répási Richárd (6/3), Dr. Glavatity Dénes (5), Nitsch Gergely (0), Szlobodnik Gergely (0).