NB II

Egy pontos győzelem, kiélezett végjátékban

2022. jan. 17., 06:47

Vasárnap este a Telki Sportcsarnokban került sor csapatunk soron következő NB II-es mérkőzésére a házigazda Pilis Basket ellen. Elszántan, győzelmi céllal érkeztünk.

Egy kis technikai probléma miatt pár perccel hosszabbra nyúlt a bemelegítés, de szerencsére pár perc csúszás után elkezdődött a mérkőzés, amit nem sikerült túl jól indítani. Már a feldobást is ellenfelünk hozta el, és oda-vissza mindkét oldalon számos könnyű helyzet maradt ki. Majd a második percben egy duplával, egy perccel később pedig egy triplával ellenfelünk kezdte a pontgyűjtést. Az első józsefvárosi pontokat Alessandro szerezte egy kosár jó plussz egy büntető kombinációból mindjárt hármat. A negyed végéig egyszer ugyan sikerült kiegyenlítenünk, de fordítani nem, így négy pont előnnyel zárta a játékrészt ellenfelünk.

A második negyedet kifejezetten jól kezdtük, egy percen belül ledolgoztuk hátrányunkat, amire még két mezőny kosárral ugyan reagált ellenfelünk, de egy három perces 15-0-s szériával máris 11 pontos előnyt szereztünk. A negyed utolsó perceiben kissé meginogtunk, így a félidőre 5 pontra felkapaszkodott a Pilis.

A harmadik negyed elején sajnos folytatódott a hullámvölgyünk, így a negyed közepén már négy pontos hátrányba kerültünk. Ezután sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az utolsó két percben egy 10-2-es szériával visszavettük a vezetést.

Az utolsó negyedben sokáig felváltva estek a kosarak, nem tudtunk jobban meglépni, sőt a negyed közepén elfogyott az előnyünk és a Pilis négy pontos előnyre tett szert, amit nehezen, de sikerült ledolgozni, és Molnár Dani utolsó perces kosarával - ha nehezebben is, mint gondoltuk - sikerült behúzni a győzelmet.

Öröm, hogy négyen is kétszámjegyű pontot tudtak szerezni, reméljük legközelebb azok is játéklehetőséget tudnak kapni, akik ma nem kerültek pályára.

Gratulálunk a srácoknak! Hajrá Józsefváros!


A mérkőzés YouToube linkje: https://youtu.be/WKLDuK2w3WE